Waarom Minerva?

Minerva is niet zomaar gekozen als naam voor onze hondentraining. Minerva representeert wijsheid, waakzaamheid en vindingrijkheid en dit zijn drie eigenschappen waar elke hondentrainer in zou moeten investeren. De wijsheid om te kiezen voor een goede trainingsmethode, de waakzaamheid dat we de hond het gewenste gedrag aanleren en de vindingrijkheid om de methode aan te passen aan wat de hond en cursist op dat moment nodig hebben. Onze hondentraining doet precies dit en daar zijn wij erg trots op!

Bovendien is de stamboomnaam van Luna, de hond van één van de oprichters, Minerva McGonagall. Zij is een heel speciale hond.

Wie zijn wij?

Natasja Kragten, MSc

Mijn naam is Natasja. Ik ben gediplomeerd Kynologisch Instructeur en geef personal training, basis gehoorzaamheid 1 en detectie. Mijn missie is om de band tussen mens en hond te versterken door leuke, gezellige en functionele trainingen aan te bieden voor hond en eigenaar.

Het gedrag van honden vind ik heel fascinerend en het lesgeven geeft mij veel energie. In het verleden heb ik een labrador en tervuerense herder gehad. En nu heb ik een Lancashire Heeler genaamd Luna. Luna is mijn kleine vriendin die mij vergezeld tijdens alle opleidingen. Met haar beoefen ik ook detectie.

Ik verdiep mij graag in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hondentrainingen en volg dan ook regelmatig cursussen, lezingen en workshops bij O&O, Tinley Academie, Argos en Raad van Beheer.

Angela Kragten, BSc

Mijn naam is Angela. Ik ben gediplomeerd Kynologisch Instructeur en geef personal training, puppy cursus en detectie. 

Mijn missie is om te laten zien dat elke hond uniek is, mensen te begeleiden, en het beste in mens en hond combinatie naar boven te halen!

Ik heb mijn hele leven al honden gehad. Van een Jack Russell tot een Tervuerense Herder en nu heb ik een Lancashire Heeler genaamd Zoë. Ze is zeer goed in detectie en ik oefen veel met gehoorzaamheid. 

Ik volg regelmatig cursussen bij O&O, Tinley Academie, Argos en Raad van Beheer om mijn kennis zoveel mogelijk te vergroten. Het is gewoon heel leuk om zoveel mogelijk over hondengedrag te leren!

Wij zijn aangesloten bij Raad van Beheer en hebben ons diploma Kynologisch Instructeur behaald bij O&O. Inmiddels hebben wij al een aantal jaren les gegeven voordat we besloten om voor onszelf te beginnen om mensen te helpen bij de opvoeding van hun hond. Dit laatste vinden wij zeer belangrijk, omdat wij in het verleden zelf honden met extreme angst hebben gehad. Wij hebben verschillende opleidingen en cursussen gevolgd bij geaccrediteerde instituten en wij blijven ons voortdurend bijscholen. Hierdoor hebben wij veel verschillende trainingsmethoden voorbij zien komen en zijn wij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Onze opleidingen, nascholingen, cursussen en workshops worden gevolgd bij O&O, Argos Scentwork Academy, Kenniscentrum Argos, Tinley Academie, Raad van Beheer, Doggo en Kynoflow.