Links

Er zijn veel organisaties binnen de Kynologische wereld waar u terecht kunt voor vragen, wetgevingen of informatie. Wij hebben hier een paar websites voor u neergezet die u mogelijk op weg helpen of waar wij als hondentrainers bij zijn aangesloten.

Bij de website van Raad van Beheer kunt u alles vinden over hondenrassen, rasverenigingen, sporten en allerlei andere onderwerpen en is actief betrokken bij de wet- en regelgeving op het gebied van honden. Onze instructeurs zijn geregistreerd bij Raad van Beheer.

Soms wordt gedrag van de hond problematisch en kunnen er ongewenste gedragingen ontstaan zoals agressie, overmatige angst of onnodig blaffen. In dit geval is deskundig advies en hulp op maat zeer gewenst en kan een Honden Gedragstherapeut uitkomst bieden. Een erkend Honden Gedragstherapeut wordt ook vaak vergoed via de verzekering. Erkende Honden Gedragstherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden

Een ander bekende vereniging waar erkende Honden Gedragstherapeuten zijn aangesloten is de SPPD, Stichting Platform Professionele Diergedragsdeskundigen. 

De Nederlandse vereniging voor instructeurs in hondenopvoeding- en opleiding is een opleidingsinstituut waar onze trainers hun diploma tot Kynologisch Instructeur hebben behaald.