Detectie

Detectie is voor iedereen die graag iets met de neus van zijn of haar hond wilt doen! Bij detectie maken wij gebruik van één van de grootste basis behoeften van de hond: snuffelen!

Omdat de hond de neus echt gaat gebruiken is dit een mooie mentale uitdaging voor de hond waarin veel voldoening wordt behaald. Het is dan ook niet gek dat een hond na een detectie les tevreden moe is!

Dus heeft u een hond die u een leuke uitdaging wilt geven? Bent u ook zo geïnteresseerd in de hondenneus? Of heeft u juist een hond waarbij u denkt dat er wel wat van de energie af kan of een hond die juist de seniorenleeftijd heeft bereikt? Heeft u een hond met fysieke problemen? Dan is dit de les voor u!

Wat gaan wij samen met u doen tijdens de detectie les? Wij gaan de hond een specifieke geur aanleren. De hond leert deze geur te herkennen, te onderscheiden van andere geuren en zodra de hond ook maar iets van deze geur waarneemt, leert de hond de specifieke locatie uit te werken en aan de eigenaar aan te geven waar de geur zich precies bevindt. De verstopplek voor de bron kan van alles zijn! Of het nu een auto, ergens in een buiten- of binnen omgeving is, muur, boom, het maakt allemaal niet uit. We gaan alle mogelijke variaties toepassen! Dit is wat detectie zo ontzettend leuk maakt.

Praktische informatie Detectie

Detectie wordt in de vorm van privélessen gegeven die elk 30 minuten duren. Wij werken met strippenkaarten met een geldigheid van 3 maanden, waarbij men 5 lessen in kan boeken via een boeking systeem op een datum en tijdstip dat voor u uitkomt. De prijs van een 5 lessen strippenkaart is € 98,-