Laatste nieuws

Geen lessen tijdens Pinksterweekend

19 mei 2024

Op eerste Pinksterdag, 19 mei 2024, zullen wij geen les geven. Wij wensen iedereen een fijn Pinksterweekend toe en zien jullie graag volgende week voor een gezellige les!

Raad van Beheer Kennis Tour: Help de overprikkelde hond

18 mei 2024

Afgelopen woensdag zijn wij naar de Kennis Tour van de Raad van Beheer geweest. Het onderwerp: Help de overprikkelde hond. De lezing werd gegeven door Monique Bladder en Erica Bokelmann. Het onderwerp was overprikkeling bij honden. Wat is het en wat is het juist niet? Vaak worden honden overprikkeld genoemd, maar ook hier zitten echt grote nuances in en niet elke hond is overprikkeld. Het was een interessante lezing en wij hebben hier veel van opgestoken!

Masterclass: Pijn

11 mei 2024

Vandaag hebben wij een interessante nascholing gevolgd bij Annorlunda met als onderwerp: Pijn bij honden. Acute pijn herkent iedereen. De hond laat hierbij duidelijk zien dat iets pijn doet. Meestal gaat de hond ook janken of piepen van schrik en als er ergens in is gestapt, dan gaat de poot omhoog! 

Met chronische pijn is dit een ander verhaal. Een hond met chronische pijn ondervind voor langere tijd pijn en kan veel minder duidelijke signalen vertonen. En omdat een hond niet kan praten is het aan ons om pijn zoveel mogelijk bij een hond te herkennen.

Vandaag hebben wij een lesdag gevolgd gericht op chronische pijn in het bewegingsapparaat. Theorie en praktijk werden gecombineerd om zo een interessante lesdag te maken vol met nieuwe inzichten!